За нас

За CMP

Решения

Продукти

Услуги

Новини

Контакти

Лагери

SKF е световен лидер в производството на висококачествени лагери. Освен това, SKF предлага на пазара и много други видове продукти, използвани за широка гама от промишлени приложения. Представяме Ви нашите основни продуктови каталози. В тях освен традиционните продукти, ще откриете и такива, които успешно интегрират в себе си новите технологии за постигане на по-добри работни показатели и ефективност в съвременните и все по-специализирани приложения. Линкът към Интерактивния Инженерен Каталог на SKF съдържа подробна информация за лагери, лагерни възли, лагерни тела и уплътнения:
Интерактивен Инженерен Каталог


Уплътнения

SKF предлага над 3 000 вида уплътнения в повече от 25 000 разновидности по отношение на големината и използвания материал, с размери от 3,2 мм до 4 572 мм (от 0,125 инча до 180 инча).

SKF е доказала уникалните си способности в сферата на индустриалните уплътнения, които й позволяват да избере и комбинира най-подходящите компоненти за създаването на уплътнения, понасящи извънредно високи стойности на нагряване и триене. Използваните материали варират от обикновен нитрил до разработени от фирмата смеси като Duralip® и Duratemp®, както и висококачествени материали като SKF Longlife™ и PTFE (политетрафлуороетилен).

Преход към единна марка
Изминаха петнадесет години, откакто SKF придоби компанията Chicago Rawhide. От 1991 г. насам, ние използваме наименованията на марките SKF, CR и Chicago Rawhide, като през този период пазарната ни позицията се утвърди трайно в Северна Америка и на други важни пазари по целия свят.

Живеем в свят на бързи и динамични промени. Напрежението върху пазарните отношения и глобализацията на бизнеса наложиха необходимостта от единна, лесно разпознаваема в световен мащаб марка - марка, която олицетворява таланта и способностите на всички служители, споделящи една обща, обединяваща идентичност.

Следвайки стратегията за налагане на единна марка, ние взехме решението да приобщим марките CR и Chicago Rawhide към глобалното семейство на SKF, обединявайки ги под едно-единствено име. Тази промяна ще обхване досегашните марки на предприятията CR Americas, CR India и CR Elastomere GmbH (Германия), както и Sealpool AB (Швеция).

Резултатът?
Клиентите ни печелят от обединението на усилията и способностите на световните лидери в сферата на лагерите и уплътненията. Работейки заедно и споделяйки опит, натрупан за повече от един век, те предоставят цялостни решения за едни от най-важните предизвикателства в промишлеността.

За повече информация, моля, посетете:

SKF Sealing Solutions

Филтри

Индустриалните филтри – Hy – Pro – са фирмата с най – голяма номенклатура в света на производителите на филтри. Hy – Pro полага много усилия в изследванията си, за да подобри качеството на своите продукти и в тази насока е разработила модерен промишлен стандарт за изпитване работата на филтрите. Всички те са изпитани по динамичният способ, което е мярка за надеждност и гаранция, че ще издържат натоварванията по време на работа. Идеята на използването на филтриращите елементи е накрая на получавате чист флуид независимо от работните условия на, в които се експлоатира филтъра.
Постигнете необходимите нива на чистота и осигурете надеждна работа на прецизните компоненти, като се доверите на качествените продуктите на Hy – Pro.

filterelement.com

Продукти за безпроблемна експлоатация

Гамата на SKF от MaPro продукти включва инструменти за монтаж и демонтаж на лагери, индукционни нагреватели, греси, уреди за смазване и оборудване за монтаж и демонтаж чрез използване на масло под налягане. Изброените продукти са специално предназначени за потребителите на лагери. Независимо от размера, типа или приложението на Вашите лагери, богатият избор продукти, които предлагаме, ще Ви позволи да се спрете на точния инструмент, от който се нуждаете за поддръжката на Вашите лагери.

За повече информация, моля, посетете SKF Maintenance products

Продукти за обслужване по действителното състояние на
оборудването

Продуктите на SKF за мониторинг на състоянието предоставят "интелигентни" решения с добавена стойност, подпомагащи потребителите да използват възможно най-ефективните програми за надеждност.

Ползвайки най-съвременни технологии за разработване на продукти, даващи възможност за все по-комплексен анализ и диагностика, ние се стремим да предоставим на клиентите на SKF нужната информация за оптимизиране и подпомагане на вземането на решения, с която да им помогнем да идентифицират и предприемат действия за отстраняването на причините за възникнали проблеми по оборудването.

Моля, вижте кратка информация за нашите продукти:

Преносими уреди

SKF предлага широк набор от преносима апаратура за мониторинг на състоянието:

SKF Microlog® Series Data Collector/FFT Analyzers
SKF Microlog преносим уред за събиране на данни/ FFT анализатор позволява на потребителя да внедри и използва разширена програма за периодично наблюдение по действителното състояние. Като диагностично средство, уредите от серията Microlog са най-добрите в своя клас.

SKF MARLIN® System

Системата на SKF за проверка на надеждността на машините (MARLIN®) е пътят за постигане на реална рентабилност от Вашето оборудване и технологичните данни. MARLIN прави анализа на работата на оборудването бърз и удобен.

SKF MicroVibe P

Евтин, компактен, лек и с многобройни опции, SKF MicroVibe P е първият инструмент за извършване на вибрационни тестове и измервания, проектиран, за да работи в комбинация с Personal Data Assistant (PDA).

SKF Vibration Pen plus

SKF Vibration Pen plus е джобен инструмент, който прилага мултифункционален подход към наблюдението на състоянието, който също така е и икономически ефективен.

Онлайн системи

За съоръжения с голяма значимост или критично оборудване, достъпът до които е труден или предполага рискове за безопасността на потребителя, подходящото решение е системата на SKF за онлайн наблюдение на състоянието на оборудването. Онлайн системите дават възможност на персонала по надеждността и поддръжката да се концентрират върху диагностицирането и отстраняването на проблеми, възникнали по оборудването, вместо да губят ценно време, събирайки данни от протеклото наблюдение на неговото действително състояние.
Когато решите, че онлайн наблюдение на състоянието е най-доброто за Вас, SKF може да Ви предложи пълна гама от продукти и услуги на място, гарантирани от нашия дългогодишен опит в тази област.

Софтуер

Софтуерната технология на SKF се базира на повече от две десетилетия опит в разработването на компютъризирани системи и програмни продукти за наблюдение на оборудването. SKF използва ефективността на водещи съвременни софтуерни технологии и възможности като модерна софтуерна архитектура, стандарти за разработка на програми и прецизни системи за управление на база данни, за да Ви предложи програмни решения, които Ви дават възможност не само да управлявате заводското оборудване, а и да оптимизирате неговата ефективност.

Сензори

Въпреки напредъка, постигнат в апаратурата за вибрационен мониторинг и анализ, изборът на сензори и начинът на тяхното инсталиране върху машината все още са фактори от основно значение за успеха на всяка приложена мониторингова програма. Парите, които спестявате закупувайки по-некачествени сензори не са добра инвестиция, тъй като данните, които ще получите за наблюдаваната машина често не са достатъчно точни или надеждни. Лошокачествените сензори и неправилното им инсталиране могат да доведат до подвеждаща информация, а в някои случаи да станат причина за пълното пренебрегване на дадено критично състояние на въпросната машина.
С повече от три десетилетия опит в проектирането и инсталирането на сензори за промишлени нужди, SKF е разработила и предлага най-доброто в сектора на промишлените сензори, измервателните сензори за преместване чрез вихров ток, акселерометрите и сензорите за скорост - гаранция за качествено наблюдение на Вашата техника.

Предлагат се също така съединителни кабели, свързващи компоненти и хардуер. SKF прави съвсем лесно намирането и закупуването на точното решение, напълно съобразено с Вашите изисквания.

За повече информация, моля, посетете Condition Monitoring Products

Продукти за линейно задвижване


Продуктите за линейно задвижване на SKF са уникални в своето многообразие и включват различни решения за всякакви проблеми, свързани с водене, задвижване, настройване и позициониране. В допълнение, SKF Linear Motion предлага различни важни продукти за индустриални нужди, с които да поддържате Вашите линейни решения съобразно целите, за които ги използвате.

За повече информация, моля, посетете SKF Linear Motion & SKF Mashine Tools

Продукти за предаване на движението

SKF разработва нова серия продукти за предаване на движението, включваща ремъци, вериги, съединители, втулки и главини, верижни колела, ремъчни шайби и интелигентни инструменти..

Тези нови продукти се доставят със същата скорост и прецизност, които са отличителния белег на нашата логистика, оставаща ненадмината в своята ефективност. Това означава, че получавате точно това, което искате и то в момента, когато се нуждаете от него.

За повече информация, моля, посетете SKF Power Transmission

Смазочни системи Vogel и Safematic

Компанията Vogel е учредена в Берлин през 1929 г. от сенатора Вили Фьогел.
От самото си създаване, компанията произвежда централизирани системи за смазване, основно предназначени за моторни превозни средства. През годините, Vogel успява да придобие няколко компании, като по този начин разширява портфолиото на своите продукти.

Vogel е световният лидер в разработването на технологии за смазване. В заводите си в Германия, Франция, Япония и Съединените Щати, компанията комплектова със своите продукти всякакви машини, системи и транспортни средства (включително релсови).

В средата на 2004 г., SKF закупува лидера в производството на смазочни системи Willy Vogel AG. Това е стъпка, която обедини и усъвършенства опита на компанията в технологиите за смазване, които имат основно значение при проектирането на лагери за всякакви приложения. Интегрирането на дейността на двете компании ще допринесе за постигане на качествено ново ниво на обслужване на клиентите с основни преимущества: по-голяма надеждност, оптимизация на системите, намален разход на смазочни материали и минимална необходимост от обслужване.

Компанията Vogel, като част от Концерна SKF, е в състояние да задоволи нуждите на големи клиенти, като същевременно е достатъчно динамична, за да приеме предизвикателствата на разнородните световни пазари, осигурявайки качествени компоненти, монтажни възли и цялостни системи.

Централизираните смазочни системи на SKF Vogel могат най-общо да се класифицират по следния начин:

  • Еднолинейна система
  • Двулинейна система
  • Прогресивна система
  • Циркулационна система (Прогресивна система)
  • Смазочна система “масло + въздух”
  • Смазочна система с въздух под налягане
  • Смазочна система с “минимално количество” на използвания материал
  • Специални решения

За повече информация, моля, посетете SKF Vogel